Blog

Maywather Vs. Mcgregor – Un Meci de Neuitat

„Dacă cineva crede că acest meci va fi ușor pentru Mayweather,  se înșală. Din punct de vedere psihologic cred că este cea mai mare provocare pentru american.”

 Meciul secolului

Au mai rămas câteva  ore până la meciul secolului. Un meci care din punct de vedere al promovării media este deja cel mai promovat meci din istoria sporturilor de contact.

Floyd Mayweather este este cea mai puternică personalitate din box la ora actuală,  neînvins în  meciurile profesioniste (fără a mai lua în calcul meciurile de la amatori), care va intra în luptă cu Conor McGregor, acesta fiind la primul lui meci de box.

Conor este un veritabil luptător, dar nu pe regulament de box. Are un palmares în MMA-ul profesionist ce acumulează  21 de victorii și 3 înfrângeri. Dacă luăm în calcul numărul de meciuri, Conor n-are nici măcar jumătate din experiența lui Mayweather.

Fără să punem la socoteală adversarii cu care a terminat învingător dupa 12 runde. Un meci de titlu în MMA terminat la decizie însumează 25 min, în timp ce în aceleași condiții un meci de titlu în boxul profesionist însumează 36 min.

 Bătălia regilor

Termenul de “profesionist” aduce în sport  principiul valorificării tuturor calităților unui sportiv astfel încât acesta să genereze  un profit financiar pentru toți cei implicați. În acest caz, titulatura de “cel mai bun” sportiv devine aproape echivalentă cu “cel mai cunoscut” spotiv, iar valoarea acestuia se raportează la câți bani poate genera și nu doar la superioritatea calităților fizice.

Ceea ce face ca un “fighter” să atragă atenția este notorietatea dată de  charismă, puterea caracterului și energia pe care acesta  este capabil să o manifeste în jurul lui astfel încât să stârnească dorința de a fi văzut luptând. Din punctul ăsta de vedere, McGregor și Mayweather sunt regi ai sporturilor din care provin.

Cei mai iubiți.  Sunt inteligenți, au o charismă foarte puternică, sunt pe primul loc din punct de vedere al încasărilor în sportul  lor și au dovedit că, din punct de vedere sportiv și psihologic, pot face față unor provocări și presiuni extreme.

Dincolo de asta, fiecare are o poveste frumoasă în care e simplu să te transpui. Ne place să fim în locul lor, în povestea pe care fiecare dintre ei o are.

Apogeul meciurilor profesioniste: un meci inutil din punct de vedere sportiv devine cel mai profitabil

Miza acestui meci este strict financiară. Este singurul meci din istoria sporturilor de contact care probabil va face cele mai mari încasări deși nu există niciun dubiu asupra faptului că, din punct de vedere tehnic, McGregor n-are nicio sansă. Totuși, McGregor are o aura de “geniu”. Asta s-a văzut în meciurile cu Jose Aldo si Eddie Alvarez pe care i-a făcut să pare începători deși nu era favoritul majorității. Oare se poate întampla același lucru și mâine dimineață? Putin probabil. Dar totul e posibil când vorbim de McGregor.

Ce va genera aceste încasări? EMOȚIA!

În primul rând,  acest meci va uni fanii celor două sporturi în jurul unui ring. Boxul și MMA-ul sunt cele mai populare sporturi de combat.

Până la momentul meciului, între cei doi nu există decât lupta psihologică care va influența direct profitul acestui meci.  Fanii celor două sporturi au un rol esențial.  Nu există sport profitabil fără fani.

Cu cât implicarea lor este mai intensă cu atât valoarea încasărilor dintr-un  meci va fi mai mare.

Deși este un meci total dezechilibrat din punct de vedere sportiv, poate fi periculos dacă Mayweather nu iese câstigător. Poate fi un dezastru pentru imaginea boxului profesionist. Până acum, aproape de fiecare dată când un luptător de MMA a luptat pe reguli de box, acesta a pierdut, de cele mai multe ori prin KO.

Aici miza este cu totul alta. Mayweather are un alt adversar, atipic din punct de vedere tehnic. McGregor poate fi imprevizibil și greu de abordat.  Va fi greu de doborât în primele reprize.

Din punct de vedere tehnic va fi un meci între experienta lui Mayweather și “geniul” lui McGregor.

Totusi, cel mai mare adversar al echipei lui Mayweather este mașinăria de PR a lucelor doi în jurul aceluiași ring: în schimbul unui bilet cumpărat sau al unui acces la un link de streaming (plătit sau nu), prin intermediul televiziunilor care investesc în drepturi de difuzare și pe căi indirecte speculate de către cei care pot profita de acest meci. McGregor și a UFC-ului. Aceasta este artileria grea a luptei psihologice.

Dacă McGregor, la debut, reușeste să ajungă în repriza a 6-a cu Mayweather, va fi victorios chiar și pentru fanii boxului. Ceea ce este destul de posibil, având în vedere faptul ca Floyd este un pugilist defensiv iar Conor va ataca foarte prudent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *