Blog

Declarațiile Lui Daniel Cormier După Lupta Cu Jon Jones

Daniel Cormier a împărtășit câteva gânduri despre lupta sa cu Jon Jones, dar și alte informații, la o emisiune de profil.

El a spus că în cele 12 săptămâni cat a durat pregătirea pentru meci, realitatea lui era că mâna sa va fi ridicată, însă acest lucru nu a devenit real, Jon Jones câștigând prin knockout.

Cormier a și explicat cum a reușit Jones să câștige: „Cheia victoriei cred că a fost faptul că m-a lovit cu picioarele și cu genunchii la corp destul de mult, așa că am anticipat o lovitură la corp, pe care am încercat s-o blochez, dar de data aceea a lovit sus și m-a nimerit.”

S-a mai vorbit și despre momentele de după încheierea luptei: „ Îmi lipsesc cam 10 minute din memorie. Nu-mi amintesc interviul cu Joe Rogan, faptul că am încercat să ies din octagon, că l-am împins pe Dana [White]. Sigur am o comoție cerebrală având în vedere că nu-mi amintesc 10 minute.”

Daniel Cormier a mai declarat că acum este în luna de miere și că, cel mai probabil, nu va mai lupta în acest an.

Antonio Nogueira ‘’minotaurul’’ Vorbește Despre Provocările Întâlnite În Tranziția De La Mma La Box

Antonio Rogerio Nogueira și-a încercat norocul în ringul de box în timp ce era sub contract cu promoția japoneză Pride. El deține un palmares de 10-1 în MMA și este originar din Bahia, unde i s-a propus să lupte pe regulament de box amator. A acceptat și a ieșit victorios.

Nogueira are ca antrenor de box pe Luiz Carlos Dorea, care a pregătit nume mari precum Acelino ’’Popo’’ Freitas, fost campion mondial de box, și pe campionul UFC Anderson Silva. Dorea a evaluat prestația în ring al lui Nogueira și i-a sugerat să se înscrie la turneul de box amator.

Deși a început ca un experiment distractiv, menit să-i testeze abilitățile în striking, Nogueira a reușit performanța de a obține titlul de campion al statului, apoi în 2005 a câștigat campionatul de box al Braziliei, concomitent cu participarea în Pride.

Nogueira a spus că la început i se părea un vis nerealizabil, însă pe măsură ce se pregătea pe box, a început să-i placă tot mai mult și să realizeze că are șanse.

Trecerea de la MMA la box și invers nu i-a fost tocmai ușoară.

Nogueira explică în ce măsură a trebuit să își schimbe și să își adapteze strategia, și spune că în meciurile de MMA folosea foarte mult clinchul, iar odată închisă distanța, lovea cu genunchiul sau își ducea adversarul la sol. În MMA nu se poate să stai față în față cu adversarul și să lovești uppercut-uri , și asta a fost cea mai grea provocare pentru el.

Într-o luptă în Cuba, Nogueira și-a dus adversarul la sol, însă spre norocul său nu a fost descalificat, ci doar depunctat, reușind totuși să câștige meciul.

Minotaurul, care l-a învins pe Overeem prin TKO a obținut un loc în echipa națională de box a Braziliei, și a participat cu succes la Pan-American Games în 2007.

Cu 5 luni înainte de participarea la Pan-American Games, Nogueira a fost înfrânt într-un meci de MMA în 23 de secunde de către Rameau Sokoudjou, însă nu a lăsat ca acest eșec să îi afecteze prestanța în ringul de box. A ajuns până în semifinale, unde a pierdut la puncte în fața reprezentantului Cubei, neînvins până în prezent.

Nogueira spune că de la centură neagră în BJJ, a ajuns centură albă în box, unde a reușit să cucerească medalii și titluri naționale, și se declară foarte încântat de performanța sa.

Spre surprinderea lui, a avut șansa să participe la Jocurile Olimpice din 2008, însă a ales cariera în MMA. În acel moment UFC achiziționase Pride, și Nogueira a fost unul dintre luptătorii care au fost preluați de UFC. Fiind în top 10 cei mai valoroși luptători, el a înclinat balanța spre MMA, unde deja i se prefigura o carieră frumoasă.

Un alt aspect pe care l-a luat în considerare a fost faptul că în box este foarte greu să câștigi suficient pentru a te întreține încă de la început, însă a spus că, dacă ar fi descoperit boxul mai devreme, ar fi optat pentru acest sport.

Discutând despre înfruntarea dintre Mayweather și Mcgregor de pe 26 August, Nogueira se îndoiește de șansa lui Conor de a fi primul care îl învinge pe ‘’Money’’ în cariera sa profesionistă.

Nogueira spune despre Mayweather că este mult prea experimentat pentru a putea fi surprins de Conor,și că va lupta în distanță scurtă. În plus, Mayweather are o apărare foarte bună, este obișnuit cu mărimea mănușilor și îi va face jocul lui Conor.

Mcgregor este foarte puternic și va căuta loviturile de contră, forțându-și adversarul să atace. Mayweather nu se va grăbi să atace, și lui Conor îi va fi foarte greu să-l atingă.  Mayweather a mai luptat cu adversari foarte puternici, cu forță mare de KO precum Canelo și Cotto, și niciunul nu a reușit să se impună.

Nogueira nu crede că se va adeveri prezicerea lui Mcgregor conform căreia lupta se va termina în primele 4 runde. Mayweather este obișnuit cu meciuri de 12 reprize și își va impune ritmul și jocul, în timp ce Conor este la prima experiență într-un meci de box pe 12 runde.

Nogueira a făcut paralela cu diferența resimțită la trecerea din Pride în UFC. Sunt luptători obișnuiți să lupte o singură repriză de 10 minute, în timp ce alții se antrenează pentru 2 reprize de 5 minute. Un meci de 5 reprize a câte 5 minute este fără îndoială o provocare pentru ei.

’’Minotaurul’’ crede că singura șansă a lui Conor este să creadă în forța sa de KO și să riște totul pentru victorie. O luptă tactică înpotriva lui Mayweather nu ar fi în avantajul său. Ambii sunt luptători foarte rapizi, însă într-un meci de box, armele lui Mcgregor sunt limitate, iar dacă Mayweather ia lupta foarte în serios și se pregătește corespunzător, are toate șansele să-l facă KO pe Conor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *