Blog

Gokhan Saki Acuză Tranziţia La MMA Pentru Problema De Cardio Din Debutul UFC

Gokhan Saki a trecut cu bine de debutul în UFC de vinerea trecută, din Japonia.

Legenda kickboxingului din Turcia l-a trimis la podea în prima repriză pe Henrique da Silva cu celebrul croşeu de stânga – “The Saki Bomb – spre deliciul publicului.

În ciuda faptului că lucrurile au mers conform predicţiilor în ceea ce priveşte sfârşitul meciului, Saki a nişte probleme după ce a fost zguduit de un cot şi un genunchi trimise din clinch.

După lovituri, Saki a încetinit vizibil până când a trimis lovitura decisivă, lăsând loc de critici la adresa condiţiei fizice.

Argumentele lui Saki au fost că încă încearcă să se obişnuiască cu reprizele de cinci minute, după ce în toată cariera de kickboxer a susţinut numai meciuri pe o durată de trei minute pe repriză.

“Ultimul meu meci în Glory a fost în 2014 cu Tyrone Spong iar după acesta, următorul meci a fost un an mai târziu deci în ultimii trei ani şi jumătate am luptat numai o dată” – i-a spus Saki lui Ariel Helwani, pentru The MMA Hour.

“După ultimul meu meci – unul de kickboxing – am fost mereu pregătit pentru trei minute. Acum, au fost cinci minute. După cum am spus, am început numai anul acesta antrenamentul de MMA şi nu poţi să faci totul în câteva luni”.

“După fiecare meci trebuie să continui să te antrenezi pentru a-ţi pregăti musculatura şi pentru condiţionare. Dacă aş fi avut un meci de kickboxing, poate aş fi abosit pentru că un m-am antrenat pentru asta”.

Potrivit lui Saki, o combinaţie între lipsa din ring şi investirea de forţă prea multă în lovituri l-au lăsat fără energie.

“După cum am văzut eu, primele trei minute am fost bine, după care am început să obosesc, însă a fost şi lipsa din ring” – explică el.

“În mod normal, când lupt în kickboxing mă gândesc la combinaţii. De data asta, trimiteam numai lovituri în forţă”.

“Acum am început din nou antrenamentul pentru că asta a fost numai prima dată. Am fost numai 50%. Ăsta e numai începutul. Mă bucur că m-am întors pe scena asta mare. Sunt gata să demonstrez mult mai mult”.

Lui “Tyson din Turcia” i-ar fi plăcut să fi fost mai dynamic, să fi folosit mai multe combinaţii împotriva lui da Silva.

“După ce a căzut prima dată, trimiteam multe croşee de stânga şi de dreapta. Ştia ce urmează. Combinaţiile sunt cele mai dificile pentru adversar. De aici vin KO-urile” – spune Saki.

“Forţa a fost acolo 100% dar nu se compară nimic cu combinaţiile atunci când încerci să îţi faci KO adversarul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *