Blog

Mister Gentleman Are Planuri Mari

Benny Adegbuyi, pe numele său real Benjamin Adegbuyi Adekunle Miron, poreclit Mister Gentleman şi The Hammer, s-a născut la Aiud din tată nigerian şi mamă româncă. În prezent locuieşte în Bucureşti şi este unul dintre cei mai cunoscuţi luptători.

 Un exemplu de recunoştinţă

Kickboxingul l-a început la îndemnul prietenilor şi la insistenţele bunul său prieten Marcel de care Benny – ajuns locul îtâi mondial –  îşi aminteşte cu drag.

“Alegerea mea se datorează prietenilor în special lui Marcel! El este cel care a insistat să încerc, să un ajung să regret peste câţiva ani că nu am făcut-o”.

Întrebat despre antrenorii care l-au susţinut să atingă performaţa, Benny spune: “Primul meu antrenor a fost Alin Panaite – de la Respect Gym Bucureşti. Acum fac stagii de pregătire de câteva săptămâni în Olanda, la Super Pro Gym iar în ţară mă antrenez la Academia de Lupte Ciprian Sora şi la Pitbull Division – grupa lui Ionuţ Atodiresei din cadrul clubului Absoluto, cărora ţin să le mulţumesc pe această cale”.

 Vise îndrăzneţe

Deşi spune că nu îi place să facă planuri pe termen lung, că ia lucrurile cum vin şi se bucură de fiecare zi şi de fiecare nouă provocare, Benny are obiective impresionante: “Îmi doresc să fiu recunoscut pe viitor ca cel mai mare kickboxer român al tuturor timpurilor. Vreau să las ceva în urma mea, vreau ca atunci când copilul meu va creşte, să aibă cu ce să se mândrească”.

Pe data de 14 iulie, Benny va lupta la New York, în ringul din faimosul Madison Square Garden cu brazilianul Guto Inocente, despre care spune că: “este un adversar experimentat. Are şi meciuri în UFC, un este deloc de subestimat. Are lovituri foarte bune de picior, se mişcă mult. Va trebui să fiu foarte atent! În schimb, eu am avantajul agresivităţii, presiunii şi sunt şi mai mare şi puternic!”

Benny promite că va da totul să câştige meciul şi că nu se va opri aici: “Încă sunt în urmărirea centurii mondiale. Sper să o pot ataca iar anul care vine”.

Viaţă dedicată familiei şi sportului

În vârstă de 32 de ani, luptătorul este conştient că în viaţă nu le poţi avea pe toate şi că performanţa cere sacrificii. Ţine o dietă strictă iar preocupările lui sunt legate strict de familie şi sport.” Totul se învârte în jurul sportului! Dieta strictă, lucrez cu cel mai bun din România de aproape 3-4 ani – Cristian Mărgărit. Familie, copil, sală. Cam la atât se rezumă totul”.

 Şi…surpriză!!

Întrebat dacă plănuieşte să treacă pe o altă disciplină – Benny spune:” Să ştii că m-am gândit la o eventuală mutare pe MMA sau Box. Am şanse la grea şi mi-ar plăcea să fiu unul dintre singurii care au reuşit să facă performanţe pe mai multe ramuri. Am să spun numai atât: pregătesc debutul în boxul profesionist. Dacă totul merge bine, se va întâmpla la sfârşitul anului. Lucrez el asta cu staff-ul meu şi vom anunţa curând!”

Mayweather sau Mcgregor? – “Mayweather până la capăt!” – spune Benny.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *