Blog

Cât Mai Mulți Luptători Din UFC Vor În Ringul De Box

Directorul canalului de televiziune Showtime, Stephen Espinoza , este interest de cât mai multe evenimente în care boxeri se confruntă cu luptători din UFC.

Luna trecută a avut loc cel mai mare eveniment din istoria sporturilor de combat.

Conor McGregor, campionul UFC a categoriei ușoare și-a făcut debutul în ringul boxului profesionist, și nu oricum, ci împotriva legendarului Floyd Maywheather.

Showtime Sports a difuzat confruntarea dintre McGregor și Maywheather, care a rezultat una dintre cele mai de succes evenimente pay-per-view a tuturor timpurilor.

Aseară, în cadrul emisiunii The MMA Hour, Espinoza a afirmat că vrea să vadă mai multe meciuri pe regulament de box, având ca protagoniști luptători faimoși de MMA.

Espinoza a mai spus că sunt foarte puțini sportive care au curajul, dorința și de ce nu, priceperea să jongleze între box și MMA. El identifică o oportunitate de business de ambele părți, însă rămâne la latitudinea promotorilor Artelor Marțiale Mixte să decidă dacă astfel de evenimente sunt în interesul lor și a sportivilor lor pe termen lung.

Din punctul său de vedere aceste confruntări sunt mai mult decât binevenite , având în vedere și impactul asupra publicului.

Espinoza a mai afirmat că multe nume mari din UFC, de ambele sexe, au contactat Showtime cu privire la potențiale meciuri pe regulament de box, însă deocamdată nu face public niciun nume.

Interesant rămâne totuși motivul unei astfel de alegeri, caer cel mai probabil se explică printr-o strategie de marketing.

Însă, o  ’’optică romantică’’ar explica acest trend ca o încercare de a salva nobila artă a boxului, care fără îndoială pierde teren în favoarea Artelor Marțiale Mixte.

O altă perspectivă ar fi dorința fanilor fenomenului MMA de a demonstra complexitatea acestui sport, care în opinia multora își merită deja statutul de sport olimpic.

În ultimele saptămâni au aparut cel putin doua zvonuri legat de astfel de meciuri ai căror protagonisti sunt Jose Aldo si Alistair Overeem, care aspiră la un meci cu Anthony Joshua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *