Blog

Henry Cejudo Câștigă Centura Categoriei Flyweight!

Fostul campion olimpic, Henry Cejudo a câștigat la decizie majoritară (48-47, 47-48, 48-47) meciul contra lui Demetrious Johnson, câștigând astfel și centura.

În lupta de la UFC 227 din Los Angeles, Henry Cejudo a pus capăt „domniei” lui Demetrious „Mighty Mouse” Johnson care și-a apărat centura de 11 ori.

A fost, totuși, o victorie la limită și discutabilă, Johnson câștigând pe partea de striking cu o diferență de 11 lovituri semnificative, însă a fost controlat la sol timp de 4 minute în total, ceea ce a făcut 2 arbitri să acorde victoria lui Cejudo.

În primul lor meci, care a fost tot pentru centură, Demetrious Johnson a câștigat prin TKO în prima repriză.

Cejudo a ajuns, astfel, la un palmares de 13 victorii și 2 înfrângeri, iar Demetrious Johnson la 27 de victorii, 3 înfrângeri și un egal.

Max Holloway: Mai Multe Reguli În Ceea Ce Priveşte Slăbirea, Mă Vor Obliga Să Mă Mut La O Categorie Superioară

Campionul UFC la categoria pană, Max Holloway, ar putea să fie forţat să se mute la o categorie superioară, dacă regulile de slăbire vor continua să fie o provocare pentru el.

În ultimii ani, UFC a schimbat câteva dintre politicile de cântărire şi de slăbire. Multe din aceste reguli au fost introduse în 2016 şi au inclus proceduri de cântărire mai devreme şi interzicerea deshidratării severe.

Unii luptători sunt mulţumiţi de aceste schimbări, în timp ce alţii, cum ar fi Max Holloway par să fie deranjaţi de acestea. În episodul de luni din The MMA hour, actualul campion al categoriei panî a spus că ia în considerare să se mute la o divizie superioară dacă UFC şi USADA continuă să mai adauge reguli.

“E vorba de UFC şi USAD, política de cântărire, trebuie să ai o anumită greutate la verificări şi bla bla – tóate chestiile astea medicale, la astea mă refer”, i-a spus Holloway lui Ariel Helwani. “Dacă mai adaugă chestii medicale, probabil va trebui să mă mut mai sus.”

“De fiecare dată când îmi verific greutatea sunt neîncrezători dar eu nu am ratat niciodată un cântar, a adăugat el. Nu ştiu de ce îmi fac greutăţi, dar din punct de vedere medical, probabil un am să reuşesc din cauza regulilor lor în ceea ce priveşte slăbitul.”

“70 de kilograme ar putea să fie mai repede decât am crede, dar să vedem ce se întâmplă.”

Holloway este în present programat pentru cea de-a doua luptă de apărare a titlului împotriva lui Frankie Edgar, la categoria 70 de kilograme. Lupta va fi capul de afiş al UFC 222 pe 3 martie în Las Vegas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *