Blog

Fostul Luptător UFC Gabriel Gonzaga – Despre Trecerea La Box: “am Vrut Ceva Diferit!”

Pe 28 Octombrie, fostul luptător UFC la categoría grea, Gabriel Gonzaga îşi va face debutul în box, în Massachusetts.

Motivul trecerii la box un este unul financiar. Gonzaga cu siguranţă un va face 100.000 $ pentru meciul cu Alando Pugh, care are un palmares de 1-10-1 (1 KO) şi a pierdut aproape tóate meciurile înainte de limită. După cum a afirmat pentru MMA Fighting, sportivul în vârstă de 38 de ani vrea o nouă provocare în cariera sa de luptător.

“Antrenorul meu de box mereu a vrut să încerc o luptă şi fac asta de dragul provocării – spune Gonzaga. Din punct de vedere financiar, un înseamnă mai nimic. Un acoperă nici costurile medicale, dar fac asta pentru că vreau. Spre deosebire de McGregor, care a spus că o face de dragul provocării, a pierdut meciul dar a câştigat 100 milioane de dolari, eu am vrut să lupt, aşa cum o fac atunci când concurez în jiu-jitsu sau MMA”.

Gonzaga are un trecut în BJJ însă cele mai multe dintre meciurile sale de MMA s-au desfăşurat pe striking, inclusiv lupta cu faimosul KO obţinut prin lovitura de picior la cap cu Mirko Cro Cop în 2007 şi alte victorii consecutive prin KO, împotriva lui Dave Herman şi Shawn Jordan în 2013. Dorinţa sa de a sta în picioare şi a schimba lovituri a alternat şi cu eşecuri, câteva din cele 11 meciuri fiind pierdute prin KO sau TKO.

În timp ce McGregor a acceptat meciul profitabil cu Mayweather, Gonzaga are o altă abordare în ceea ce priveşte boxul profesionist şi este conştient că nu va putea fi competitiv în faţa boxerilor de top ai lumii.

“Boxul este un sport la nivel înalt iar eu lupt cu cineva de nivelul meu – spune el. Un am mai boxat niciodată. M-am antrenat cu antrenorul Cebola când am stat în Sao Paulo iar acum mă pregătesc pentru o nouă provocare. Mă antrenez cu aceeaşi echipă dar cu sparring de box. Este complet diferit faţă de MMA iar eu am vrut ceva diferit”.

“Obligaţia mea de a câştiga este aceeaşi pe care a avut-o şi McGregor: Nici una. Este primul meci în sportul ăsta dar diferenţa este că eu lupt cu cineva de nivelul meu şi un cu cel mai bun din lume – cu care eu un aş rezista nici o repriză pentru că eu sunt la categoría grea. Am un nivel bun de box dar un ca să provoc un campion”.

Gonzaga spune că nu plănuieşte că înceapă o carieră în box, deci să nu se aştepte minuni cum ar fi un meci cu Anthony Joshua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *