Blog

Drumul Spre Succes – Pavat Cu Critici

La numai 23 de ani, Paige VanZant a ajuns unul dintre cele mai cunoscute personaje din Artele Marţiale Mixte iar criticile la adresa ei nu au întârziat să apară.

Clipul postat recent pe o reţea de socializare,şters ulterior şi lăsând numai o poza – în care promoveaza colecţia “Black and White” a sponsorului său, Rebook – a stârnit reacţii in rândul colegilor săi de breaslă. VanZant prezintă produsele întinsă pe un covor alb şi ridicându-şi lasciv bluza.

Fosta campioană Invicta şi in prezent luptătoare UFC – Angela Hill a postat un comentariu mai mult decat maliţios, sugerând ca VanZant promovează mai degrabă un hot line, decât echipament sportiv:

Page a postat la un moment dat pe pagina ei si imaginile video pe care l-a șters ulterior.

Luptătoarea Lauren Murphy adauga: “ am crezut că nu este adevărat. Am crezut că este o reclama falsă. Nu e”.

Critica nu a venit numai din partea reprezentatelor sexului feminin. Jeremy Kennedy – luptător Canadian, neînvins la categoria uşoara a reacţionat, postând pe pagina sa de socializare: “ Ce naiba am văzut?!”.

Comentarii similare la adresa conduitei unei sportive de MMA au apărut recent si la noi, când o luptătoare românca a afirmat despre o alta că succesul i-a venit in urma unei operaţii estetice.

Lipsa Egalității De Șanse – Cauză Majoră Pentru Rezultatele De La Examenul De Bacalaureat

Aproape 1 din 2 elevi (47,7%), care acum patru ani terminau clasa a VIII-a, nu au luat sau nu au ajuns să susțină examenul de Bacalaureat. În 2015, aprox. 179.703 copii au absolvit gimnaziul, iar anul acesta doar 116.316 au finalizat liceul și s-au înscris să susțină examenul de Bacalaureat. Dintre aceștia, au promovat în această primă sesiune doar 85.724. Deși vi se pot părea doar niște numere, în spatele lor se află tragedia fiecărui copil care a abandonat școala din cauza sărăciei sau a lipsei de suport, atunci când rezultatele lui școlare cereau asta.

Avem o problemă reală și pentru a o rezolva trebuie în primul rând să o acceptăm. Cred că trebuie regândit modul de finanțare a educației de la nivel central ca să țină cât mai bine cont de realitățile din fiecare sat și comună, astfel încât copiii vulnerabili și proveniți din medii de risc să nu mai fie dezavantajați.

Reamintesc că mărirea cuantumului tichetelor sociale de grădiniță de la 50 de ron la 100 de ron și schimbarea criteriilor de eligibilitate prin inițiativa legislativă pe care am depus-o recent in Parlament (vezi aici: https://bit.ly/2LcMXeu) este o măsură complementară.

În același timp, pierdem cei mai mulți tineri între clasa a VIII-a și clasa a IX-a. Cauza? Copiii din mediul rural sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală.

La începutul acestei toamne voi avansa în cadrul grupului parlamentar și la nivelul coaliției de guvernare o serie de propuneri legislative și măsuri concrete, care să amelioreze cauzele inechității.

Toți copiii merită șanse egale la o educație de calitate și este obligația noastră să îi asigurăm fiecăruia posibilitatea de a-și atinge potențialul maxim, indiferent de situația materială, familia și mediul din care provine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *