Blog

Daniel Cormier: “As Putea Intra În Ultimul Meu an Ca Luptător”

Campionul UFC la categorie semi-grea, Daniel Cormier, începe să vorbească despre retragere.

Sportivul şi-a început cariera în 2009 şi a obţinut numeroase succese. Înainte de asta, el a fost un wrestler medaliat în numeroase turnee, încă din anii de şcoală.

În 2018 implineşte 39 de ani şi a început să se gândească la retragere, după mai mult de două decade de competiţii la nivel înalt.

“Am mai spus asta, că nu mă veţi vedea la 40”, a afirmat Cormier pentru ESPN.com. “Am putea intra în ultimul meu an în 2018. Şi sunt complet liniştit în această privinţă.”

“Este timpul ca acest individ” – şi arată spre fiul său, Daniel Jr, “să îmi calce pe urme în ceea ce priveşte sportul. Fac sport la nivel înalt de când aveam 15 ani. Nu o pot face pentru totdeauna. Sunt gata să încep să ma concentrez pe fiul meu, după câteva alte lupte. Mai am câteva lupte în mine.”

Cele două înfrângeri din palmaresul lui Cormier au fost în faţa lui Jon Jones şi admite că aceste două lupte au fost momente decisive în cariera sa.

“Cred că una dintre cele mai mari greşeli a fost să mă leg atât de mult de o singură persoană, a spus Cormier despre Jones. Nu este corect faţă de cariera mea să pun totul pe seama lui, dar da, simt că el  fost cireaşa de pe tort.”

“Nu se compară nimic cu o înfrângere. Sunt oameni care au nevoie de puţin timp şi trec peste. Eu un fac asta. Toate înfrângerile importante – finalele NCAA, semifinalele olimpice, meciul pentru medalia de bronz la Olimpiadă, meciurile cu Jones, tóate stau cu mine. Cred că asta este ceea ce mă face pe mine, eu.”

Primul meci pe lista lui Cormier pentru 2022 este primul meci de apărare a titlului, în care îl va întâlni pe Volkan Oezdemir la UFC 220, pe 20 Ianuarie în Boston.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *