Blog

Stipe Miocic – Cenușăreasa Din Cușca UFC

Deși în urmă cu 14 luni a devenit campion  UFC la categoria grea, Stipe Miocic nu a renunțat la jobul său, și lucrează în continuare ca pompier, în ciuda celor 1.2 milioane de dolari câștigați din meciurile de MMA.

Miocic, în vârstă de 34 de ani , a declarat pentru USA Today Sports că nu intenționează  să renunțe la jobul de pompier, deoarece îi aduce satisfacții, îi place să ajute oameni și să fie ocupat.

Angajatorii săi sunt flexibili și înțelegători atunci când este vorba de programul lui de antrenament sau de meciuri, și deși cariera sa în UFC a luat amploare, Miocic nu se dă înapoi de la cerințele postului, la nevoie lucrând și ture de 60 de ore consecutive.

Cu aproape o săptămână înainte să-l demoleze pe Alistair Overeem în UFC 203 și pe Junior dos Santos în UFC 211, Miocic a lucrat în sediul de la Valley View. Kenneth Papesh, șeful sediului a spus că de multe ori zboară direct de la serviciu, și i se pare surprinzător cum poate să își păstreze calmul și să muncească știind că are adversary foarte periculoși care se pregătesc să îl faca KO.

Cea mai importantă îndatorire de serviciu a lui Miocic este acceea de a salva vieți și de a acorda ajutor medical de urgență, ca de exemplu în cazul persoanelor cu stop cardiac.

Soția sa spune că Stipe iubește meseria de pompier, și că serviciul și respectarea unui program îl ‘’mențin normal’’. Este o persoană foarte directă și nu pune prea mult lucrurile în balanță înainte să acționeze. Conduce un camión, ajută la treburile casnice, iar înainte de o luptă recentă, a solicitat UFC să îi cumpere un bilet de avión mai ieftin pentru a călători împreună cu un antrenor de-al său.

Miocic este unul dintre cei mai de temut luptători din Octogon datorită exploziei sale și a forței loviturii. Dacă va câștiga și meciul următor, va intra în istorie pentru recordul de a apăra de 3 ori consecutiv titlul la categoría grea.

Președintele UFC Dana White a spus despre Stipe că este prototipul său preferat de luptător, este un sportiv foarte bun și face spectacol prin KO-urile sale.

Totuși, la un moment dat, Miocic nu a fost tocmai sportivul promovat de UFC.

Obișnuiți cu spectacolul dinaintea luptei, cu afirmații belicoase și provocări publice, cei de la conducerea promoției nu promovau sportivi precum Miocic.

Departe de a fi imaginea sportivului dur și arogant, Miocic are o atitudine prietenoasă, îi place să discute cu oamenii, să bea bere și să mestece tutun, iar acest lucru poate fi exact imaginea de care are nevoie UFC în acest moment.

Este așteptat să intre din nou în Octogon acest an, după ce în trecut i-a învins pe toți fruntașii categoriei, cu excepția lui Cain Velasquez, din motiv de accidentare. Viitorul său adversar nu a fost încă stabilit.

Stipe a declarat că la început atenția publică îl intimida, și că un se simte cu nimic mai bun decât toți ceilalți doar pentru că soarta a decis să fie un bun luptător de MMA.

A spus că îi place să păstreze lucrurile simple, să lucreze ca pompier, iar ca luptător să lovească adversarii în față, și să facă ce îi place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *