Blog

Amanda Ribas a Acceptat Suspendarea De Doi Ani Pentru Violarea Politicii Anti-doping

Luptătoarea Amanda Ribas mai are de aşteptat până să lupte în UFC.

Ribas (6-1 MMA, 0-0 UFC),  in vârstă de 24 de ani, a acceptat pedeapsa dată de USADA, partenerul UFC anti doping, pentru consum de substanţe interzise înaintea debutului său în octogon.

Într-un comunicat de presă, USADA a anunţat că Ribas a picat o testare din afara competiţiei, în care a fost depistată cu ostarină, un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM), care este interzis. Suspendarea ei este retroactivă şi începe cu data de 7 Iunie, 2017, data la care a fost testată.

Ribas a negat că a consumat substanţe potenţatoare de efort după ce UFC a anunţat că este suspect de violare a politicii anti-doping, fapt care a anulat debutul ei în faţa Julianei Lima (9-4 MMA, 3-3 UFC), programat pentru 7 Iulie la T-Mobile Arena în Las Vegas

“Am concurat la nivel înalt în judo şi BJJ de când eram foarte tânără”, a afirmat Ribas pentru MMAjunkie. “Recent, mi-am îndeplinit visul de a ajunge în UFC. Sunt complet împotriva oricărei forme de trişare în sport şi de folosire de substanţe interzise. În cursul carierei mele, nu am folosit niciodată substanţe interzise, lucru pe care nu l-am făcut nici acum.”

“Nu am idée de unde rezultatul pozitiv. Lucrez cu USADA şi cu managerii şi antrenorii mei să aflu cum s-a întâmplat. Îmi voi demonstra nevinovăţia. Voi lupta în UFC şi voi ajunge campioană!”

În trecut, au mai fost suspendaţi doi luptători UFC pentru osterină. Tom Lawlor Lawlor (10-6 MMA, 6-5 UFC) a primit doi ani suspendare după ce a picat o testare din afara competiţiei şi Tim Means (25-7-1 MMA, 8-4 UFC) a primit şase luni după ce substanţa a fost găsită  într-un alt supliment.

Ribas, componentă a echipei American Top Team a câştigat şase din cele şapte meciuri la profesionişti cu trei KO-uri şi două finalizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *