Blog

Bijuterii de argint

Traim in secolul in care aspectul fizic conteaza cel mai mult. Asta pentru ca la o aparitie in cadrul unui eveniment, la o iesire in oras sau la o simpla plimbare in parc, tinuta noastra este cea care ne face prezentarile in ochii celor care ne privesc si tot ea este cea care ne dicteaza prima impresie. De asemenea, modul in care ne alegem vestimentatia spune multe despre personalitatea noastra. Insa o tinuta nu este niciodata completa fara accesorii.
Accesoriile reprezinta “cireasa de pe tort” pentru aspectul nostru. Ba chiar uneori, accesoriile primeaza in fata hainelor. Asta pentru ca ele atrag atentia uneori chiar mai mult decat propria vestimentatie. In plus, accesoriile ne indica si starea de spirit sau impresia pe care vrem sa o lasam celor din jur.
Lucrul cel mai benefic in cazul accesoriilor, este ca acestea nu se demodeaza. Daca ai grija sa porti accesorii de calitate, fine si frumoase, acestea vor ramane valabile mult timp, pentru ca tu sa nu investesti mult in tine in fiecare sezon. Aceastea fiind spuse, sa vorbim atunci despre bijuteriile din argint.

Argintul este considerat cel mai “versatil” metal, dar si cel mai popular, asta pentru ca, in primul rand, multi nu sunt fani declarati ai aurului, astfel ca prefera argintul, dar si pentru ca bijuteriile de argint, datorita culorii gri metalice, pot fi mult mai usor combinate cu alte accesorii colorate.

Bijuteriile din metal sunt preferate de catre iubitorii de accesorii, deoarece confera un aspect mult mai interesant si vizibil in fata celorlalti. Iar argintul, datorita faptului ca poate prelucrat foarte usor, a devenit extrem de popular si a acaparat piata bijuteriilor, oricare ar fi tipul acestora.

Bijuteriile de argint, asa cum spuneam mai sus, datorita culorii specifice, pot fi prelucrate impreuna cu alte pietre pretioase sau semipretioase, dar si cu alte materiale, pentru a construi astfel modele unice, potrivite fiecarei ocazie. Spre exemplu, un lantisor de argint, finut si frumos prelucrat, poate fi combinata fara gres cu un inel cu piatra mare colorata, potrivit unui cocktail  sau cu o bratara cu pietricele de diferite culori.

Daca doamnele si domnisoarele pot face astfel de combinatii, nici barbatii nu pot fi lasati mai prejos, asta pentru ca moda accesoriilor este din ce in ce mai dezvoltata si pentru domni. Asa ca bratarile, inelele sau lantisoarele lungi prelucrate cu argint, sunt la mare cautare si in cazul domnilor, mai ales ca in antichitate, primele bijuterii create au special destinate barbatilor, pentru a li se vedea rangul inalt in societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *